Αναζήτηση

Έργα

06 anabathmisi anakainisi xenodoxeiou

Αν δεν γνωρίζετε τι είναι το Salus Smart Home, μπορείτε να επισκεφθείτε τις σχετικές σελίδες μας:

 

SALUS SMART HOME GREEK PAGE / ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ SALUS SMART HOME

 

SMART HOME AT ANDRIANOS.GR / ΤΟ SALUS SMART HOME ΣΤΟ ANDRIANOS.GR

 

Με λίγα λόγια, το SALUS SMART HOME είναι το πλέον εύκολο, επεκτάσιμο και αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης κτιρίου της αγοράς, με εξειδίκευση στον τομέα της θέρμανσης, του κλιματισμού και της παραγωγής ζεστού νερού (που η αλήθεια είναι, ότι οι 3 αυτοί τομείς είναι οι πιο ενεργοβόροι του κτιρίου, στους οποίους οφείλεται πάνω από το 70% της κτιριακής κατανάλωσης ενέργειας).

 

 

 Case Study - Salus Smart Home σε εξαόροφο ξενοδοχείο

Στο εξαόροφο ξενοδοχείο MANIATIS HOTEL, που βρίσκεται στο κέντρο της Σπάρτης, η ANDRIANOS εγκατέστησε και παραμετροποίησε ένα εκτενές σύστημα Smart Home της SALUS.

Το σύστημα Salus Smart Home διαμορφώθηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να παρέχει στον ιδιοκτήτη & το προσωπικό, κεντρικό & απομακρυσμένο έλεγχο του συστήματος Θέρμανσης, Κλιματισμού & Παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης (ΖΝΧ) καθώς και καταγραφή των ενεργειακών τους δεδομένων.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι:

 • Η reception βλέπει άμεσα κάθε στιγμή, μέσω pc, όλα τα δωμάτια του κτιρίου, τη θερμοκρασία που επικρατεί σε κάθε δωμάτιο, το status (on/off) του θερμοστάτη, τη ταχύτητα του ανεμιστήρα στα fan coil, κα.
 • Ο ιδιοκτήτης, βλέπει ανά πάσα στιγμή τη θερμοκρασία του Ζεστού Νερού μέσα στα θερμοδοχεία, το status των Αντλιών Θερμότητας, τυχόν alarm & error των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.
 • Οι μηχανικοί & οι τεχνικοί της ANDRIANOS που είναι υπεύθυνοι για τη ορθή λειτουργία του συστήματος, βλέπουν on-line όλα τα παραπάνω, και επιπλέον μπορούν να δουν καμπύλες θερμοκρασίες, ενεργειακά δεδομένα, ακριβή χρόνο που ξεκίνησαν και σταμάτησαν τα συστήματα θέρμανσης-κλιματισμού, κ.α. Ενώ μπορούν απομακρυσμένα να αλλάξουν ρυθμίσεις και να επέμβουν με επιπλέον παραμετροποίηση, χωρίς να απαιτείται επίσκεψη στο χώρο.

 

Έξυπνες Λειτουργίες στο Ξενοδοχείο MANIATIS HOTEL

Μέσω της εφαρμογής της SALUS έχουμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε όλους τους ορόφους του ξενοδοχειακού καταλύματος εύκολα και γρήγορα, αφού τα σύγχρονα συστήματα της Salus Smart Home προσφέρουν:

 • Εύκολη διαχείριση, με κεντρικό έλεγχο όλων των δωματίων από το χώρο της reception ή από οπουδήποτε, μέσω smartphone, tablet ή pc.
 • Βελτιωμένη εμπειρία διαμονής στους επισκέπτες χάρη στην απόλυτη θερμική άνεση στα δωμάτια, καθώς και ευκολία στη χρήση των θερμοστατών, από την πλευρά των χρηστών-πελατών.
 • Υψηλό βαθμό εξατομίκευσης, προσαρμοσμένο ακριβώς στις ανάγκες του συγκεκριμένου ξενοδοχειακού κτιρίου.
 • Μοντέρνα εμφάνιση που καλύπτει τις αισθητικές ανάγκες του ξενοδοχείου.

Μέσω της εφαρμογής Salus Smart Home (διαθέσιμη για Android Smartphone/Tablet & Iphone/Ipad) ή μέσω της αντίστοιχης ιστοσελίδας https://eu.salusconnect.io/ οι διαχειριστές έχουν πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου του ξενοδοχείου.

Στη συγκεκριμένη εφαρμογή, για το Maniatis Hotel, έχουν δημιουργηθεί 6 διαφορετικές οθόνες ελέγχου, μία για κάθε όροφο, ώστε να είναι εύκολη η πλοήγηση του χρήστη και να υπάρχει άμεση πληροφόρηση για την κατάσταση κάθε δωματίου.

Ας δούμε μερικά παραδείγματα εμφάνισης του διαχειριστικού περιβάλλοντος: 

Στιγμιότυπο 1:  Οθόνη ελέγχου του 1ου ορόφου μια καλοκαιρινή ημέρα. Παρατηρούμε ότι σε όλα τα δωμάτια του 1ου ορόφου το σύστημα ψύξης είναι κλειστό, ενώ οι θερμοκρασίες είναι σε επίπεδο ετοιμότητας για Check-in. Το περιβάλλον διαχείρισης του Salus Smart Home, είναι ρυθμισμένο στην Ελληνική Γλώσσα.

 01 exipno xenodoxeio smart hotel

Επιπλέον, μπορούμε να παρατηρήσουμε τα 3 τελευταία κουμπιά της οθόνης ελέγχου:

 • «ALL COOLING ON – 27οC» που ενεργοποιεί όλους τους θερμοστάτες του ορόφου και ρυθμίζει το σύστημα ψύξης του δωματίου στους 27 βαθμούς κελσίου.
 • «ALL COOLING ON 29 οC» που ενεργοποιεί όλους τους θερμοστάτες και ρυθμίζει το σύστημα ψύξης του δωματίου για διατήρηση στου 29 βαθμούς κελσίου.
 • « ALL COOLING OFF» που απενεργοποιεί όλους τους θερμοστάτες και το σύστημα ψύξης των δωματίων.

Αυτά τα «έξυπνα κουμπιά» δημιουργήθηκαν μέσω των κανόνων One Touch του συστήματος Salus Smart Home ώστε να καλύψουν κάποιες απαραίτητες λειτουργίες για την μαζική διαχείριση των δωματίων. 

Γενικά οι κανόνες One Touch, προσδίδουν στο Salus Smart Home, την επεκτασιμότητα και την ευκολία, που το καθιστούν ιδανικό, για κάθε εφαρμογή έξυπνου ελέγχου και διαχείρισης κτιρίου.

 


Στιγμιότυπο 2: Οθόνη ελέγχου του 2ου ορόφου - Με μπλε χρώμα φαίνονται τα δωμάτια στα οποία λειτουργεί το σύστημα ψύξης, ενώ με πορτοκαλί χρώμα φαίνεται ότι έχει ανοίξει αυτόματα ο αντίστοιχος κυκλοφορητής του ορόφου.

[Όταν η θερμοκρασία των δωματίων 203-207 φτάσει στο σημείο ρύθμισης (setpoint) θα κλείσει αυτόματα και ο κυκλοφορητής του ορόφου].

Σημείωση: Το περιβάλλον διαχείρισης, είναι τώρα ρυθμισμένο στην Αγγλική Γλώσσα.

02 smart home hotel diaxeirisi

 


Στιγμιότυπο 3: Η οθόνη ελέγχου του 3ου ορόφου του ξενοδοχείου. Παρατηρούμε ότι έχει ανοίξει το παράθυρο ελέγχου του θερμοστάτη στο δωμάτιο 301. Οι άμεσες πληροφορίες που λαμβάνουμε είναι το σύστημα λειτουργεί στη ψύξη (κλιματισμός), χωρίς χρονοπρόγραμμα, στη μικρή ταχύτητα ανεμιστήρα, ενώ η θερμοκρασία χώρου είναι 26,7 οC και το σημείο ρύθμισης 25,5 οC.  

03 exupnh rythmish dwmatiou

 


Στιγμιότυπο 4: Η οθόνη ελέγχου του 3ου ορόφου του ξενοδοχείου, μια χειμωνιάτικη ημέρα που το ξενοδοχείο είναι κλειστό, λόγω COVID-19. Για τις ανάγκες του παραδείγματος ανοίξαμε τη θέρμανση στο δωμάτιο 504. (Η λειτουργία θέρμανσης απεικονίζεται με πορτοκαλί χρώμα, σε αντίθεση με το μπλε χρώμα της λειτουργίας ψύξης που βλέπαμε στα προηγούμενα στιγμιότυπα).  Άμεσα και αυτόματα ενεργοποιήθηκε και το έξυπνο ρελέ που ελέγχει τον κυκλοφορητή του ορόφου («5th Floor Pump Relay»).

04 energeiakh diaxeirisi

Τι άλλο παρατηρούμε; Μια ακόμα πληροφορία είναι ότι βλέπουμε τη θερμοκρασία στο AC BUFFER TANK που αυτή τη στιγμή είναι 46,5 οC.

Επίσης παρατηρούμε 4 έξυπνα ρελέ για την αλλαγή Θέρμανση/Ψύξη των 2 Αντλιών Θερμότητας, καθώς και για την ειδοποίηση σε περιπτώσεις σφαλμάτων. (Σε περίπτωση σφάλματος ενεργοποιείται το έξυπνο ρελέ και αποστέλλεται SMS & email στους υπευθύνους).

 

Συσκευές & εξοπλισμός του Salus Smart Home

Ας δούμε όμως τι περιλαμβάνει το νέο έξυπνο σύστημα διαχείρισης & ελέγχου της Salus Smart Home που εγκαταστάθηκε στο ξενοδοχείο MANIATIS στη Σπάρτη και πως όλα συνδυάστηκαν, για να έχουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα.

 • Η Κεντρική Πύλη – Salus UGE600 που αποτελεί την καρδιά του συστήματος Smart Home, συνδέεται ενσύρματα ή ασύρματα στο internet και επικοινωνεί με όλες τις έξυπνες συσκευές. Στο ξενοδοχείο τοποθετήθηκαν 6 κεντρικές πύλες, μία ανά όροφο ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη οργάνωση & επικοινωνία των έξυπνων συσκευών.
 • Οι Έξυπνοι Θερμοστάτες Fan CoilsSalus FC600 για τον έλεγχο της θέρμανσης & της ψύξης. Εγκαταστάθηκαν FC600, σε όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου, στους κοινόχρηστους χώρους, τα γραφεία και το server room. Έτσι επιτυγχάνεται πλήρη αυτονομία ανά δωμάτιο & απόλυτη θερμική άνεση σε όλους τους χώρους.
 • Τα Έξυπνα Ρελέ (Smart Relay) – Salus SR600 που τοποθετήθηκαν στα ηλεκτρικά κουτιά σύνδεσης & στον ηλεκτρικό πίνακα, ώστε να ελέγχουν, τις Αντλίες Θερμότητες και τους Κυκλοφορητές. Παράλληλα, δημιουργήθηκαν οι κατάλληλοι αυτοματισμοί ώστε όταν κάποιος θερμοστάτης FC600 ζητήσει θέρμανση/ψύξη, τότε το Έξυπνο Ρελέ SR600 να ενεργοποιεί τον αντίστοιχο κυκλοφορητή του ορόφου.
 • Οι Μετρητές Ηλεκτρικής Ενέργειας – Salus ECM600 που μετράνε την συνολική ηλεκτρική κατανάλωση του κτηρίου και άλλες επιπλέον παροχές. Στην εγκατάσταση του ξενοδοχείου έχουν τοποθετηθεί δύο Μετρητές Ενέργειας για τον έλεγχο της καταναλισκόμενης ενέργειας των αντλιών για τα ΖΝΧ και ένας επιπλέον για την μέτρηση των ενεργειών στο επίπεδο του ημιορόφου που βρίσκονται τα εστιατόρια.
 • Ο Αισθητήρας Θερμοκρασίας - Salus PS600 που έχει τη δυνατότητα να μετρά τη θερμοκρασία του νερού μέσα στα θερμοδοχεία. Υλοποιήθηκαν οι κατάλληλοι αυτοματισμοί ώστε αν η θερμοκρασία του ζεστού νερού στα θερμοδοχεία πέσει κάτω από μια ορισμένη τιμή, να ενεργοποιείται η κατάλληλη Αντλία Θερμότητας για την διατήρηση της θερμοκρασίας εντός των καθορισμένων ορίων.

Όλα τα παραπάνω προϊόντα του Salus Smart Home εγκαταστάθηκαν και παραμετροποίηθηκαν από τους εξειδικευμένους τεχνικούς της Ειδικής Ομάδα Τεχνικών Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΟΤ-ΕΞΕ) της ANDRIANOS, με τη απαραίτητη σύμπραξη του Tech & Smart Home specialist της εταιρείας.

 

Τα πολλαπλά οφέλη του Salus Smart Home στην ξενοδοχειακή εγκατάσταση στο Maniatis Hotel στη Σπάρτη

maniatis hotel night  maniatis hotel entrance

Λειτουργικά και Ενεργειακά πλήρως εκσυγχρονισμένο το  ξενοδοχείο MANIATIS HOTEL στη Σπάρτη

Χάρη στις έξυπνες λειτουργίες των συσκευών της SALUS και τον σωστό προγραμματισμό τους, πλέον τόσο o  ιδιοκτήτης όσο και οι επισκέπτες του καταλύματος απολαμβάνουν νέες έξυπνες παροχές.

 • Το προσωπικό της reception μόλις λάβει μια νέα κράτηση, έχει πλέον τη δυνατότητα να προθερμάνει ή να προψύξει το δωμάτιο, ενώ σε περιπτώσεις ανάγκης αυτό μπορεί να γίνει από οπουδήποτε, μέσω smartphone, tablet ή pc.
 • Χάρη στους έξυπνους μετρητές ενέργειας, οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές του ξενοδοχείου έχουν πλήρη έλεγχο των ενεργειακών καταναλώσεων, ώστε να προβαίνει άμεσα σε διορθωτικές ενέργειες για περεταίρω εξοικονόμηση.
 • Σε περίπτωση οποιαδήποτε δυσλειτουργίας στο σύστημα θέρμανσης-ψύξης και παραγωγής ζεστού νερού, ενημερώνονται οι διαχειριστές & οι συντηρητές μέσω δωρεάν sms & email που αποστέλλει αυτόματα το Salus Smart Home.
 • Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έξυπνος αισθητήρας θερμοκρασίας, δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη και τους διαχειριστές να γνωρίζουν οποιαδήποτε στιγμή τη θερμοκρασία του παρεχόμενου ζεστού νερού, το οποίο αποτελεί συχνό πρόβλημα των ξενοδοχείων. Με τις έξυπνες συσκευές της SALUS διατηρείται η θερμοκρασία του νερού σε επιθυμητά πλαίσια και επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας.
 • Τέλος, οι επισκέπτες απολαμβάνουν πάντα υψηλής ποιότητας θερμική άνεση, χάρη στην αυτονομία ελέγχου ανά δωμάτιο που προσφέρει το Salus Smart Home.

 


Με την ποιότητα της SALUS και της ANDRIANOS

Σε μια αγορά ταχέως αναπτυσσόμενη όπως αυτή του Έξυπνου Κτιρίου, η ANDRIANOS  έχει ξεχωρίσει με το “Salus Smart Home”, το οποίο μειώνει αισθητά το λειτουργικό κόστος ενώ επιτυγχάνει την βέλτιστη Θερμική Άνεση τόσο σε νέα όσο και σε υφιστάμενα κτίρια.

Η SALUS Controls ιδρύθηκε το 1974 και είναι μέλος του The Computime Group Ltd, μιας παγκόσμιας εταιρίας τεχνολογίας που παρέχει πρωτοπόρες λύσεις αυτοματισμού, με δυνατότητες έρευνας, σχεδίασης και κατασκευής νέων καινοτόμων προϊόντων. H ANDRIANOS είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Salus Controls σε Ελλάδα και Κύπρο.       

Η ANDRIANOS ασχολείται με τεχνολογίες αιχμής σε θέρμανση, κλιματισμό και εξοικονόμηση ενέργειας, από το 1994, παρέχοντας υψηλές επιδόσεις και αποδοτικά συστήματα θερμικής άνεσης και παραγωγής ΖΝΧ. Με τεράστια εμπειρία στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, η επιβράβευση της επιτυχημένης πορείας της, είναι τέτοια επιδεικτικά έργα που βελτιώνουν την εμπειρία των επισκεπτών, διευκολύνουν την καθημερινότητα του προσωπικού και εξοικονομούν χρήματα στη διοίκηση, όπως συνέβη με την ενεργειακή αναβάθμιση του Hotel Maniatis

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Μοιραστείτε το!

Αποδεκτές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Βασικές Πληροφορίες

ANDRIANOS - World Leading Energy Saving Technologies

Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30, Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
2721 023124
2721 088151

Φαξ: 2721 096522

Email:

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη

ΕΣΠΑ