Αναζήτηση

Έργα

Smart Home σε Έξυπνη Τουριστική Κατοικία στην Καλαμάτα

Προμήθεια, εγκατάσταση και παραμετροποίηση του SALUS iT600 Smart Home για την κάλυψη των θερμικών, και όχι μόνο, αναγκών μιας τουριστικής κατοικίας

Στην όμορφη Καλαμάτα, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί στον κορυφαίο τουριστικό προορισμό της Πελοποννήσου, όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες επιλέγουν να διαθέσουν τις κατοικίες τους προς ενοικίαση για τους επισκέπτες τη μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Με γνώμονα την μέγιστη εξοικονόμησης ενέργειας και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πελάτες τους, οι ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης τουριστικής κατοικίας, αποφάσισαν να μετατρέψουν το κτίριο τους σε smart house, ώστε να επωφεληθούν από τις καινοτομίες των συστημάτων αυτών.

Με εμπειρία στις κτιριακές κατασκευές από το 1994 η ANDRIANOS ανέλαβε την προμήθεια, εγκατάσταση και παραμετροποίηση του συστήματος SALUS iT600 Smart Home, το οποίο έδωσε στους ιδιοκτήτες, πλήρη έλεγχο της οικίας, από οπουδήποτε μέσω του Smartphone, του tablet ή του υπολογιστή τους.

Κεντρικός & Απομακρυσμένος Έλεγχος μέσω της εφαρμογής για Smartphone, Tablet ή PC

Η εφαρμογή Smart House της SALUS, διαθέσιμη για IPHONE, ANDROID ή PC δίνει τη δυνατότητα έλεγχου όλων των διασυνδεδεμένων συσκευών του συστήματος iT600.

Πιο αναλυτικά, ο έλεγχος συσκευευών & οι έξυπνες λειτουργίες που επιτυγχάνονται μέσω του συστήματος Smart House είναι:

salus 001

Έλεγχος της πηγής θέρμανσης.

Στη συγκεκριμένη κατοικία ελέγχεται (ON/OFF) μια Αντλία Θερμότητας.

Ομοίως μπορεί να ελεγχθεί "έξυπνα" κάθε πηγή θέρμανσης ή ψύξης μιας κατοικίας.

   

salus 004

Έλεγχο σε Θέρμανση/Κλιματισμό, με τα έξυπνα χειριστήρια Salus FC600 για Fan Coil, με τοποθέτηση ενός FC600 σε κάθε ξεχωριστό δωμάτιο, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ελέγχουν ανά ζώνη.

Επίσης το σύστημα IT600 συνεργάζεται με έξυπνες κεφαλές για θερμαντικά σώματα καλοριφέρ 

 

salus 002Μέτρηση Ηλεκτρικής Κατανάλωσης.

Καταγραφή τόσο της κεντρικής ηλεκτρικής παροχής, όσο και συγκεκριμένων ενεργοβόρων συσκευών (κουζίνα, πλυντήριο, αντλία θερμότητας κ.α.).

 

salus 003Έλεγχο σε πόρτες & παράθυρα με χρήση "έξυπνων" μαγνητικών επαφών.

Οι μαγνητικές επαφές διασυνδέθηκαν ασύρματα ανά χώρο, με τα αντίστοιχα έξυπνα χειριστήρια των Fan Coil ώστε να διακόπτεται η λειτουργία του Fan Coil του δωματίου όταν ανοίγει η πόρτα ή το παράθυρο του αντίστοιχου δωματίου.

Ομοίως όταν το παράθυρο κλείσει, το Fan Coil επιστρέφει στην κανονική λειτουργία του.

salus 006

Επιπλέον υλοποιήθηκε μια λειτουργία ώστε το σύστημα να στέλνει email και sms στον ιδιοκτήτη κάθε φορά που ανοίγουν κάποιες πόρτες του σπιτιού.

 

 

salus 005Έλεγχο στα φώτα του κτιρίου με χρήση Smart Plugs

Γενικότερα, απόλυτο έλεγχο σε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές ή στα συστήματα που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα, όπως στα φώτα, τα ηλεκτρικά ρολά, την γκαραζόπορτα, την καφετιέρα, το αυτόματο πότισμα, κ.λ.π.

 

salus 007Σύντομα όλες οι παραπάνω λειτουργίες θα μπορούν να υλοποιηθούν και με χρήση της "έξυπνης" ασφάλειας τύπου ρελέ για ηλεκτρικό πίνακα που σύντομα θα διαθέσει η ANDRIANOS και η SALUS στην Ελληνική αγορά.

 

 

salus 009Συνολική ενεργοποίηση κατοικίας με custom λειτουργίες Check In & Check Out

Στη συγκεκριμένη οικία, ο ιδιοκτήτης ήθελε να ανοίγει και να κλείνει την θέρμανση/ψύξη του χώρου με το πάτημα ενός κουμπιού.

Για αυτό το λόγο δημιουργήθηκαν τα "έξυπνα κουμπιά" CHECK IN HVAC & CHECK OUT HVAC που ομαδοποίησαν αυτές τις λειτουργίες.

salus 014Έτσι πριν μπει ο ενοικιαστής στο σπίτι, έχει επιτευχθεί ήδη η απόλυτη θερμική άνεση και  ο πελάτης δεν θα χρειαστεί ούτε καν να αγγίξει τον θερμοστάτη.

 

 

salus 010Ομοίως δημιουργήθηκαν τα "έξυπνα κουμπιά" CHECK IN LIGHTS και CHECK OUT LIGHTS για όλα τα φώτα της οικίας, ώστε πριν "πρωτομπεί" ο επισκέπτης στο σπίτι να ενεργοποιείται αυτόματα μια σειρά φωτιστικών, τα οποία κάνουν τον χώρο πιο ατμοσφαιρικό.

 

salus 012Οι δυνατότητες του συστήματος πολλαπλασιάζονται χάρη στην δυνατότητα δημιουργίας σεναρίων & ενεργειών κατά το δοκούν.
Η SALUS ονομάζει το σύστημα σεναρίων "ONE TOUCH" και ο τίτλος του ταιριάζει.

Χάρη στα "έξυπνα σενάρια" επιτυγχάνεται με αυτόματο τρόπο, πολύ μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων, ενώ ταυτόχρονα η θερμική άνεση των κατοίκων είναι η μέγιστη δυνατή.

Smart Home iΤ600: Ιδανική λύση για κύριες, εξοχικές & τουριστικές κατοικίες

Το ιδιαίτερο πλεονέκτημα του iT600 Smart Home System του Οίκου SALUS είναι ότι χάρη στις ασύρματες συσκευές του και της ευκολίας τοποθέτησης τους, είναι ιδανικό για εγκατάσταση τόσο σε νέες όσο και σε παλιές οικίες.

Συνοψίζοντας, είναι γεγονός ότι η εγκατάσταση του συστήματος iT600 Smart Home του οίκου SALUS είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε μια σύγχρονη κατοικία, αφού επιτυγχάνει:

  • Ιδανική θερμική άνεση & συνθήκες εσωτερικού περιβάλλοντος για τους κατοίκους
  • Σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας & κατ επέκταση χρημάτων
  • Ενεργειακό έλεγχο με μέτρηση & καταγραφή της ηλεκτρικής κατανάλωσης
  • Απόλυτο έλεγχο σε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές ή στα συστήματα που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα, όπως στα φώτα, τα ηλεκτρικά ρολά, την γκαραζόπορτα, τα αυτόνομα κλιματιστικά μηχανήματα, την καφετιέρα, το αυτόματο πότισμα, κ.λ.π.
  • Απομακρυσμένη πρόσβαση & διαχείριση μέσω του smartphone, του tablet ή του υπολογιστή
  • Επιπλέον ασφάλεια & έγκαιρη ενημέρωση στον συντηρητή του συστήματος όταν κάτι δεν πάει καλά

Η προσήλωση της ANDRIANOS στην ποιότητα την έχει οδηγήσει σε επιλογές συνεργατών και προϊόντων, με κύριο γνώμονα την υψηλή τεχνολογία και καινοτομία, η οποία πλέον έχει περάσει στο DNA της. Ο οίκος SALUS και το σύστημα iT600 Smart Home είναι μια τέτοια επιλογή, την οποία η ομάδα της ANDRIANOS εμπιστεύεται και προτείνει ανεπιφύλακτα στους πελάτες της.

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Μοιραστείτε το!

Αποδεκτές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Βασικές Πληροφορίες

ANDRIANOS - World Leading Energy Saving Technologies

Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30, Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
2721 023124
2721 088151

Φαξ: 2721 096522

Email:

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη

ΕΣΠΑ