Αναζήτηση

Έργα

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Ostria,  κος Νίκος Παναγόπουλος, απευθύνθηκε στην ANDRIANOS, για την ενεργειακή αναβάθμιση του παλιού συστήματος Ηλιοθερμίας σε συνδυασμό με λέβητα πετρελαίου, που διέθετε. Από τους έμπειρους μηχανικούς της ANDRIANOS, επιλέχθηκε η εγκατάσταση ενός υβριδικού συστήματος για την Παραγωγή Ζεστών Νερών, με τη χρήση 100% Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας & Έξυπνο σύστημα ανάλυσης, τηλεπαρακολούθησης και τηλεπαραμετροποίησης, με όφελος εξοικονόμηση ενέργειας/κόστους κατά 95%.

 

Το σύστημα Smart Home Salus 

Το σύστημα Smart Home Salus διαθέτει όλες τις απαραίτητες συσκευές όπως τη κεντρική πύλη UGE600, τα έξυπνα ρελέ SR600, τους αισθητήρες θερμοκρασίας PS600, τον ανιχνευτή διαρροής ύδατος WLS600, τον ανιχνευτή καπνού SD600 καθώς και το μετρητή ενέργειας ECM600. Όλες οι συσκευές και οι λειτουργίες του συστήματος προγραμματίστηκαν σύμφωνα με τις ανάγκες του ξενοδοχείου, ώστε να υπάρχει έλεγχος όλων των συστημάτων μέσω pc, tablet και smartphone, τόσο τοπικά, όσο και απομακρυσμένα μέσω internet.

Με την εγκατάσταση των παραπάνω συσκευών επιτυγχάνεται η μέτρηση και ο έλεγχος της θερμοκρασία νερού στα δοχεία ζεστού νερού, στις προσαγωγές των αντλιών, στο νερό που πηγαίνει στις καταναλώσεις και στην ανακυκλοφορία. Το ON-OFF των αντλιών θερμότητας και των κυκλοφορητών ανακυκλοφορίας ελέγχεται από τα έξυπνα ρελέ και η ενεργειακή κατανάλωση των αντλιών θερμότητας καταγράφεται από τον μετρητή ενέργειας. Επιπλέον, παρέχεται απόλυτη προστασία στο κτίριο με τους έξυπνους αισθητήρες καπνού και διαρροών, οι οποίοι σε περίπτωση που ανιχνευθεί καπνός ή διαρροή νερού, θα ενεργοποιήσουν την σειρήνα και θα ενημερώσουν τους ιδιοκτήτες ή το αρμόδιο προσωπικό με SMS και email.

 

 smart home ostria

Το περιβάλλον ελέγχου του συστήματος Έξυπνου Κτιρίου Salus για το έλεγχο όλων των συσκευών του ξενοδοχείου από smartphone, tablet ή pc

 ostria live parakolouthisi dedomenon parametropoiisi

Διάγραμμα σύνδεσης του Υβριδικού Συστήματος για παραγωγή ΖΝΧ, live παρακολούθηση δεδομένων & δυνατότητα απομακρυσμένης παραμετροποίηση


Τα οφέλη του ξενοδοχείου OSTRIA από την εγκατάσταση του Υβριδικού Συστήματος για την Παραγωγή ΖΝΧ

Το υβριδικό σύστημα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αποτελούμενο από Ηλιοθερμία και Αντλίες Θερμότητας έχει εξασφαλίσει 95% Εξοικονόμησης Ενέργειας, σε σχέση με το υφιστάμενο σύστημα με τους παλιούς συλλέκτες & τον λέβητα πετρελαίου.

Ως αποτέλεσμα, η κατανάλωση για την παραγωγή ζεστών νερών χρήσης έχει σχεδόν μηδενιστεί στα 800€/έτος, από 12.000€ που ήταν με την προηγούμενη κατάσταση του ξενοδοχείου.

Το κόστος του Υβριδικού συστήματος ανήλθε συνολικά σε 50.773,47 € με ΦΠΑ και ο χρόνος απόσβεσης της επένδυσης ROI αναμένεται να είναι σε λιγότερο από 5 χρόνια.

Επιπλέον:

  • Η ιδιαίτερη προσοχή που δόθηκε στην ποιότητα του εξοπλισμού και της εγκατάστασης θα μηδενίσει τις βλάβες και τα λειτουργικά προβλήματα.
  • Δυνατότητα για λεπτομερή παρακολούθηση των επιδόσεων του συστήματος παραγωγής ΖΝΧ.
  • Πλήρης έλεγχος και άμεση γνώση των θερμοκρασιών στα σημαντικά σημεία της εγκατάστασης, με σχετικό ιστορικό θερμοκρασιών για τη βέλτιση επίλυση προβλημάτων.
  • Άμεση βελτιστοποίηση του συστήματος από τους μηχανικούς της ANDRIANOS χωρίς να απαιτείται επιτόπου επίσκεψη.
  • Η διοίκηση του ξενοδοχείου γνωρίζει πλέον επακριβώς τις ενεργειακές καταναλώσεις και μπορεί να λαμβάνει στρατηγικές αποφάσεις με βάση αυτές.
  • Αυξημένη ασφάλεια του κτιρίου σε περίπτωση διαρροής ή πυρκαγιάς, αφού άμεσα, οι εξωτερικοί τεχνικοί του ξενοδοχείου (εταιρεία συντήρησης & επισκευών) και οι διαχειριστές θα ειδοποιηθούν για τη βλάβη, προλαμβάνοντας μεγαλύτερες ζημιές.

Δείτε αναλυτικά το έργο  

Newsletter

Επιθυμώ να ενημερώνομαι για τις πιο σύγχρονες ενεργειακές λύσεις και τις καλύτερες προσφορές!

Μοιραστείτε το!

Αποδεκτές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Βασικές Πληροφορίες

ANDRIANOS - World Leading Energy Saving Technologies

Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30, Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
2721 023124
2721 088151

Φαξ: 2721 096522

Email:

Ωράριο

Δευτέρα           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη                8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη           8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη            8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή     8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο          Κλειστά
Κυριακή           Κλειστά

ANDRIANOS ENERGY SAVING

Βρείτε μας στον χάρτη

ΕΣΠΑ